Web levne
Image default
Business / Transportation and Logistics

Problemen met uw cv-ketel

Het komt nooit gelegen – problemen met uw cv-ketel. Niemand zit te wachten op een koude douche of een vaatwasser die niet werkt door koud water. Het is daarom van belang dat u uw cv-ketel periodiek laat onderhouden om zo de levensduur van uw cv-ketel te verlengen. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat er iets kapot gaat binnen uw cv-ketel. In de meeste gevallen is het verstandig om gelijk contact op te nemen met uw loodgieter. U kunt daarnaast zelf ook een aantal dingen doen om een defect aan uw cv-ketel te verhelpen.

Batterij

Het kan zijn dat uw cv-ketel niet goed werkt omdat de batterijen van de thermostaat leeg zijn. Deze kunt u zelfstandig vervangen en de kans is groot dat uw cv-ketel daarna weer naar behoren werkt.

Nieuwe cv-ketel

Als u onlangs een nieuwe cv-ketel heeft gemonteerd, kijk dan na of alle bedrading goed zit aangesloten. Lees voordat u dit zelf gaat doen eerst de handleiding van uw cv-ketel door en ga daarna pas de draden controleren.

Radiator

Het kan zo zijn, dat wanneer u de cv-ketel een tijdje niet heeft gebruikt, de radiator moet opwarmen. Wacht daarom altijd 1 tot 2 uur en probeer het daarna nog een keer. Het is in veel gevallen zo dat de cv-ketel hierna weer werkt als normaal.

Wanneer u de cv-ketel juist te lang hebt gebruikt, kan het ook zo zijn dat die in beveiliging schiet op oververhitting te voorkomen. Wacht ook in dat geval 1 tot 2 uur om uw cv-ketel weer normaal werkend te krijgen.

Hulp nodig?

Bent u ten einde raad en denkt u dat het verstandiger is om een loodgieter in te schakelen of wilt u advies van een specialist? SAM Loodgieter Leiden staat 24/7 klaar voor u en zorgt dat uw probleem snel wordt aangepakt.