Musea in Brussel

Web-levne

Brussel is de hoofdstad van het europese land België. Het is de hoofdstad van zowel de vlaamse gemeenschap van belgie, als de franse gemeenschap van België. Het is een uitermate geschikte stad voor een stedentrip. Ook voor een dagje weg is Brussel zeker een aanrader. De straat kent vele gezellige pleintjes, winkelstraatjes en terrasjes. Daarnaast is Brussel ook nog eens een perfecte stad voor de museumliefhebber. Brussel kent tal van musea. Door het grote aanbod aan musea is er altijd wel wat te zien in Brussel. Ben jij een echt liefhebber van musea? En wil jij een dagje naar Brussel? Lees dan hieronder een aantal van de leuke musea die worden aangeraden!

Het museum van de stad Brussel
Het Museum van de Stad Brussel is een museum dat zich bevindt in Brussel. In het Frans wordt het museum anders genoemd, namelijk: Musée de la ville de Bruxelles. Het is gevestigd in het Broodhuis. Dit wordt ook wel Maison du Roi genoemd. Het is te vinden in het centrum van de stad. Het museum wijdt zich aan de geschiedenis van Brussel.

Muziekinstrumentenmuseum
Het Muziekinstrumentenmuseum wordt ook wel afgekort het MIM genoemd. Het MIM is het vierde departement van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Het is een museum voor muziekinstrumenten dat ondergebracht is in het voormalige warenhuis ‘’Old England’’. Dit is te vinden aan de Hofberg in het centrum van Brussel. Het museum is internationaal bekend en het bezit wel meer dan 8000 instrumenten.

Bozar
Bozar is een kunstencentrum dat te vinden is in het centrum van Brussel. Voor 2002 was het enkel bekend als het Paleis voor Schone Kunsten, afgekort PSK en in het Frans: Palais des Beaux-Arts. Het gebouw van de art nouveau- en art deco-architect Victor Horta dateert van 1928.

Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis
Het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis wordt ook wel het Koninklijk Legermuseum genoemd. Het museum ligt in het Jubelpark van Brussel. Het museum is opgericht ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1910 en in 1923 ondergebracht in een gebouw van het jubelpark.

Ga jij?
Ga jij een  dagje naar Brussel? Of misschien wel een weekend of stedentrip? Of bezoek je gewoon heel erg graag musea? Neem dan zeker een kijkje bij een van bovengenoemde musea. Dan kan je direct de dag afsluiten bij een leuk restaurant in Brussel. Dit kan bijvoorbeeld een scandinavisch restaurant in Brussel zijn. In dit geval wordt de Gard aangeraden. De gard is te vinden bij het courtyard hotel.   

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-brussels/