Web levne
Image default
Business / Transportation and Logistics

Een nieuw dak

Sommige mensen hebben geld over en weten niet zo goed waar ze dat geld aan moeten besteden. Een van de dingen die je met dat geld kan doen is door het in je huis te investeren. Een van de dingen waar je dat in je huis in kan investeren is het dak van je huis. Er zijn verschillende alternatieven voor het pannendak van een huis die bijna allemaal milieuvriendelijker zijn dan het veelgebruikte pannendak. Een van de alternatieven daarvan is een rietendak.

Een rietendak is een goede investering omdat een rietendak meestal beter isoleert dan daken met dakpannen. In de winter warmt een huis met rietendak daarom sneller op dan een huis met een pannendak en in de zomer koelt een huis met een rietendak daarom sneller af dan een huis met een pannendak. Daardoor zijn er in de zomer minder kosten om het huis koel te houden en zijn er in de winter minder kosten om het huis warm te houden en kun je met een rietendak bespraken om elektriciteitskosten.

Daarnaast heeft een rietendak het voordeel dat het voor een goede sfeer in je huis zorgt, want een rietendak heeft de eigenschap om met het weer mee te kleuren, waardoor het rietendak lichter kleurt als de zon schijnt en donkerder kleurt als het regent. Toch is de sfeer niet het belangrijkste voordeel van een rietendak is dat vrijwel alle rietsoorten biologisch afbreekbaar zijn. Rieten daken zijn daarom milieuvriendelijker dan pannendaken.

Het nadeel van een rieten dak is alleen dat een rietendak ongeveer twee keer zoveel kost dan een pannendak. De voordelen van een rietendak moeten voor jou daarom wel opwegen tegen het totale kostenplaatje. Afhankelijk van het rietdekkersbedrijf, het onderhoud, de moeilijkheid van het dak en de weersomstandigheden gaan een rietendak tussen de vijfentwintig en de vijftig jaar mee.

https://www.rietwerk.nl/